Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ανακοινώσεις

Φωτιά σε δασική έκταση στο Αραχναίο στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Αραχναίο, του δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών σε τμήμα της Αργολίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 11/5/2021

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση είναι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας, τμήμα της Αργολίδας και τα Κύθηρα.

Η μετάβαση στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΑΝΑΒΡΥΤΗ
ΑΣΕΑ
ΔΟΛΙΑΝΑ
ΚΥΘΗΡΑ
ΛΕΒΙΔΙ
ΡΕΙΧΕΑ

Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Σε ποιες περιοχές του Ναυπλίου θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης την Κυριακή

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχει προγραμματίσει για το πρωί της Κυριακής 18 Aπριλίου στο Ναύπλιο εργασίες συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης θα γίνουν στις εξής περιοχές:

8πμ-10πμ:
Περιοχές Κουφάκη, παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, περιοχή κτηρίου Περιφερειακής Ενότητας, Εργατικές κατοικίες, Μπολάτι.

8πμ-11πμ:
Πόλη Ναυπλίου στις περιοχές Θησέως, Αμυμώνης, Σκούμπη, Οίακος, Μεθώνης, Κυπαρισσίας, Σπάρτης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σκούμπη, Φράγκου.

8πμ-2μμ:
Πόλη Ναυπλίου στις περιοχές Παραλιακή Ναυπλίου-Ν. Κίου, περιοχή κτηρίου Περιφερειακής Ενότητας, Παπαδάκη, Φλούδα, Λυκούργου, Μητροπολίτη Χρισοστόμου, Ομήρου, σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας».

Στο “κόκκινο” από το πρωί της Πέμπτης και ο Δήμος Ναυπλιέων

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) εντάσσεται από το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος Ναυπλιέων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, έπειτα από ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία:

“Θέλω να σας ανακοινώσω, μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία , ο Δήμος μας, ο Δήμος Ναυπλιέων από αύριο το πρωί εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (ΚΟΚΚΙΝΟ).Πρέπει όλοι μας, να τηρούμε τα μέτρα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με υπομονή , αντοχή και δύναμη θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό.

Εκτός από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί– Τηλεκπαίδευση για τα λύκεια– Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και-Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα Γυμνάσια παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία. Η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται μόνο για τους μαθητές των Λυκείων.

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Τι ισχύει για την ερασιτεχνική αλιεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ SARS-CoV-2 ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ

Ανακοινώνεται ότι κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3, παρ. 2, περ. (ιζ) της υπ’ αριθ. πρωτ.: Δ1α/ΓΠ.οικ.83418 (ΦΕΚ 5726 Β΄/24-12-2020) Κ.Υ.Α.:

Έως και την 6η (06:00) πρωινή της 07-01-2021

• Επιτρέπεται η μετακίνηση αλιέων για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με ψαροτούφεκο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
β) Συμμετέχουν μέχρι και δύο άτομα αλιέων.
γ) Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

• Η Βεβαίωση κίνησης που θα συντάσσεται αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).

• Δεν επιτρέπεται η αλιεία με την χρησιμοποίηση σκάφους (σύμφ. με το άρθρο 2 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 80588/15-12-2020 -ΦΕΚ Β΄ 5509- Κ.Υ.Α.)

• Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ 373/85 (ΦΕΚ Α΄ 131) με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα ερασιτεχνικής αλιείας.

Στο πλαίσιο της συμβολής όλων μας στην αποτρoπή εξάπλωσης του κωρονοϊού SARS-CoV-2, παρακαλούνται οι δραστηριοποιούμενοι με το εν λόγω αντικείμενο πολίτες να συμμορφώνονται με τα ως άνω ανακοινωθέντα.

• Οποιαδήποτε αλλαγή – τροποποίηση θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΣ Χ. Παναγιώτης

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας για τα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσια

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας για τα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσια

Καθημερινά δεχόμαστε σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους, που μιλούν για αυθαιρεσίες εργοδοτών και μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων στο συσκευαστήριο «Μητροσύλης ΑΕ» στο Ανυφί, δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας και στον όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ – ΝΗΡΕΑΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ» στην Επίδαυρο.

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού, στους μαζικούς χώρους δουλειάς, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα σε πολλάεργοστάσια του κλάδου μας επιβεβαιώθηκαν εκατοντάδες κρούσματα και υπήρξε μεγάλης έκτασης διασπορά και νεκροί συνάδελφοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες εταιρείες, τα εργοστάσια κονσερβοποιίας PAVLIDES-ΚΡΟΝΟΣ (Πέλλα)-VENUS (Ημαθία), τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΠΙΝΔΟΣ-ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ (Ιωάννινα),  την ΔΕΑΣ τυποποίηση ελιάς (Χαλκιδική), ΜΕΤΑΧΑ οινοποιία (Αττική) ΦΑΓΕ (Αττική), ΑΓΡΟΒΙΜ (Μεσσηνία) κ.α. όπου λόγω μη τήρησης ή ελλιπούς εφαρμογής των απαιτούμενων μέτρων και χωρίς συστηματικό έλεγχο από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το αποτέλεσμα ήταν η ευρεία διασπορά του Covid 19.

Στις επιχειρήσεις του κλάδου (συσκευαστήρια νωπών φρούτων, ιχθυοκαλλιέργειες, ζύμες κλπ) φαίνεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω της παραγωγικής διαδικασίας που σε πολλές περιπτώσεις απαιτεί στις γραμμές παραγωγής ο ένας εργαζόμενος να ’ναι δίπλα στον άλλο, να πιάνουν και να επεξεργάζονται διαδοχικά το ίδιο προϊόν ενώ ρόλο παίζουν και οι συνθήκες (κλειστοί χώροι, υγρασία, αερισμοί).

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, απ’ την πρώτη στιγμή βρέθηκε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς απαιτώντας την λήψη και την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Σε αυτή την προσπάθεια η εργοδοσία σε αρκετές περιπτώσεις εξαναγκάστηκε να λάβει κάποια μέτρα. Όμως η πλειοψηφία των εργασιακών χώρων, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, τα μέτρα αυτά ακόμα και σήμερα, με εκατοντάδες κρούσματα καιδεκάδες νεκρούς καθημερινά, είναι από ανύπαρκτα ως ελάχιστα και αυτό συμβαίνει γιατί οι εργοδότες δεν θέλουν να θιγούν τα κέρδη τους.

Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται λόγω της άφιξης του εμβολίου, που αντικειμενικά αποτελεί ένα ακόμα σπουδαίο όπλο ενάντια στην πανδημία, δεν μπορεί να αποκρύψει την ουσιαστική ανεπάρκεια των «πρωτοκόλλων υγείας» της κυβέρνησης, που για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τωνμεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων, κάνουν εκπτώσεις στα μέτραπροστασίας των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα είναι οι χώροι δουλειάς του κλάδου να αποτελούν ενεργές εστίες μετάδοσης καιδιασποράς τουκορονοϊού.

Παράλληλα τα κλιμάκια που έχουν δυνατότητα να ελέγξουν τα μέτραστους χώρους δουλειάς είναι πραγματικά αδύνατον να φτάσουν έστω και στο 10% των επιχειρήσεων, αφού είναι υποστελεχωμένααλλά και δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν την τήρηση τωνμέτρων.

Αποτελεί πρόκληση σε συνθήκες πανδημίας να καταγράφεται μείωση 30% στους ελέγχους για συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας από την Επιθεώρηση Εργασίας αντί αυτοί να ενταθούν και να αυξηθούν.

Με βάση τα παραπάνω και για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, των οικογενειών τους αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ζητάμε από τις αρμόδιες  Υπηρεσίες να προβούν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων και ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας της υγείας και την ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις εν λόγω εταιρείες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καθημερινή θερμομέτρηση όλων των εργαζομένων κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας
  • Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας με διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού
  • Επιμήκυνση της γραμμής παραγωγής για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τοποθέτηση πλεξιγκλάς.
  • Τακτική απολύμανση των χώρων όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι (γραμμές παραγωγής, αποδυτήρια, εστιατόρια, γραφεία κλπ)
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και κόστος του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργαστήκαν.
  • Σε ενδεχόμενο ύπαρξης πολλαπλών κρουσμάτων άμεση διακοπή του εργοστασίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Διασφάλιση των μισθών και του μεροκάματου όπως και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε τέτοια περίπτωση και με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας των εργαζομένων.
  • Ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα

Rapid test θα διενεργηθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Άργους

Η ομάδα της ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκεται στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, για να διενεργήσει rapid test για τους πολίτες. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας στην είσοδο των επειγοντων του νοσοκομείου.